Dezerty

Dezerty

 

Dezerty a zákusky...

Bristot-logo

Dezert (z francouzského desservir - "úklid ze stolu") je jídlo podávané obvykle na zakončení menu. Nejčastěji ho představuje malá porce sladkého jídla (moučník, zákusek, dort, zmrzlina, pudink), jeho charakter je však silně podmíněn krajovými zvyklostmi - např. ve Francii je zvykem servírovat jako dezert sýr (pokud možno několik druhů), v Itálii kromě sladkostí rovněž sýr i ovoce... alespoň to o dezertech říká Wikipedie...

My ve Faktcafé Vám však nabízíme "českou" klasiku. Dorty a dortíčky, koše a košíčky, .... a rakvičky... Vše co máte rádi a přesně podle Vaší chuti. Ovocné dorty, máslové dorty, čokoládové dorty, větrníky, medovníky, zkrátka je jen na Vás pro co si k nám přijdete. Rádi Vám je zabalíme sebou, ale ještě raději Vám k nim připravíme naši výbornou kávu Bristot a usadíme Vás v naší kavárně.