Kavárnu jsme pro Vás otevřeli dne 3.6.2013. Naší specialitou jsou různé varianty vždy čerstvě připravených domácích koláčů a zákusků. Ty pro Vás připravujeme v naší vlastní výrobně, která je součástí kavárny. Dle Vašeho přání si tak můžete vybrat zda si dáte klasický dort nebo domácí koláč, zda si jej vychutnáte u nás spolu s výtečnou kávou a nebo doma či kanceláři. Přijďte se sami přesvědčit, rádi Vás obsloužíme.
Káva se vyrábí ze směsí několika různých odrůd. Podle definice a tradice se italské epresso získává míšením a pražením speciálních směsí z různých odrůd, které zaručují dokonalou chuť s oříškově hnědou pěnou. Jeho intensivní aroma obsahuje zřetelné tóny květin, ovoce, pečeného chleba a čokolády, zatímco jeho výjimečná aromatická chuť je plná a hladká, dokonalé rovnováhy kyselosti a hořkosti. Smyslové vněmy při požití nápojů z kávy se rozdělují do čtyř kategorií : pohled, vůně, chuť a dotyk. Espresso je darem pro naše smysly.
Každý šálek kávy vypráví vlastní příběh. Neobvyklý příběh, který začíná pěstováním a sběrem kávových zrn v odlišných krajinách a částech světa. Z těchto krajin pak putuje dále a vypráví příběh o způsobu míšení, pražení a mletí. Tyto postupy jsou produkty řemeslné tradice, která se přenáší z generace na generaci, a která přispěla ke vzniku skutečného kultu kávy. Nejdůležitější výhoda tohoto nevšedního procesu vychází z jedinečné schopnosti espressa získat emulzi olejů obsažených v mleté kávě.
Dezert (z francouzského desservir - "úklid ze stolu") je jídlo podávané obvykle na zakončení menu. Nejčastěji ho představuje malá porce sladkého jídla (moučník, zákusek, dort, zmrzlina, pudink), jeho charakter je však silně podmíněn krajovými zvyklostmi - např. ve Francii je zvykem servírovat jako dezert sýr (pokud možno několik druhů), v Itálii kromě sladkostí rovněž sýr i ovoce... alespoň to o dezertech říká Wikipedie...
My ve Faktcafé Vám však nabízíme "českou" klasiku. Dorty a dortíčky, koše a košíčky, .... a rakvičky... Vše co máte rádi a přesně podle Vaší chuti. Ovocné dorty, máslové dorty, čokoládové dorty, větrníky, medovníky, zkrátka je jen na Vás pro co si k nám přijdete. Rádi Vám je zabalíme sebou, ale ještě raději Vám k nim připravíme naši výbornou kávu Bristot a usadíme Vás v naší kavárně.
Nejen k létu patří zmrzlina. A proto v našem sortimentu nesmí chybět. Protože Vám chceme nabízet jen to nejkvalitnější a nejchutnější, máme pro Vás připravenou zmrzlinu od českého výrobce - Zmrzlinu z Opočna
Jejím výrobcem je společnost BOHEMILK, a. s. - tradiční český výrobce zmrzlinových směsí. Počátky výroby zmrzliny MIXAR spadají až do roku 1960. Dlouholeté zkušenosti s výrobou těchto speciálních výrobků jsou zárukou stálé kvality, neustálého vývoje a zároveň sledování trendů, které vedou ke zdokonalování receptur.
Panini u nás nejspíše nejvíce proslavil Emanuel Ridi ve svém pořadu: S Italem v kuchyni. Obliba této italské pochoutky rostla rychle a my jsme hrdí, že Vám je v naší kavárně můžeme také připravit. Variant náplní panini je celá řada, takže si jistě vyberete. Italské panini jsou něco jako sendvič – jen s tím rozdílem, že hned poté, co caibattu pro Vás naplníme pochoutkami dle Vašeho výběru, je potřeba vše zapéct. Jak jsme již řekli, Panini jsou typické svým žebrováním a abychom ho pro Vás vytvořili, používáme k zapékání speciální gril.
Michaela Falladová
Za oborou 1206/26
169 00 Praha 6
IČ: 01525875
Karlovarská 191/11
163 00 Praha 6 -Řepy
Telefon: +420 724 309 938
Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Web: www.faktcafe.cz
© 2019 GripOn. All Rights Reserved